Logo-half-klein 31 mei Nieuwmarkt

Oude en nieuwe gasten aan tafel

Op 31 mei schuiven weer bekenden aan (Harold gaat natuurlijk pannenkoeken bakken, Emiel gaat action painten, Piet interviewt de gasten aan tafel en Andres&Gabor gaan schilderen).
Maar er schuiven ook weer nieuwe mensen aan. Zo komt Mea, transsexueel uit Lithouwen voor de eerste keer aanschuiven. We bespreken de situatie van homosexuelen en transsexuelen in Lithouwen. Die is niet best, ze is gevlucht en zwerft inmiddels al 5 jaar rond door Europa, ze kan nergens een nieuw bestaan opbouwen. Nu probeert ze Amsterdam. Zij zal alle verdere picknicks bijwonen en zich ontpoppen als uitstekend kok (pannenkoeken, soep), huishoudster (maakt alles weer spik en span schoon) en acteur (ze maakt voor de 21ste juni een ontroerende performance, voor foto's hiervan, klik
HIER).
Verder schuift Loyd aan, hij wordt de komende maand ook vaste vrijwilliger, we hebben hem ontmoet in de BudgetFair van Osdorp, hij werkt in een Peugeot-garage maar helpt de MPT vooral met op- en afbouwen, gesprekken met mensen en met de 'bediening'.
Verder zijn Samir en zijn moeder de hele middag van de partij, eten vele pannenkoeken en we bespreken de situatie van alleenstaande (gescheiden) moeders op Curaçao: die is niet best en ze is gevlucht naar Nederland.

Bekijk
HIER het beeldverslag van de dag.

MPT 31mei Nieuwmarkt-06