Logo-half-klein 7 april Waterlooplein

HIER kunt u een een fotoverslag vinden over de dag.

Op 7 april 2009 stond de MPT op het Waterlooplein. We waren er rond 16.00 uur, de markt was nog in volle gang. Om half 5 schoven wethouder Codrington en beleidsambtenaar Regina Imamkhan aan voor een openbaar debat over armoede en de rol van overheid en burger. Naast beide dames waren ook onder andere Piet van der Lende (
Bijstandsbond), Abdellah Tallal (Alliantie voor Rechtvaardig Amsterdam) en Glen Arduin (voormalig zorgmanager) aangeschoven aan de Mobiele PicknickTafel. Naast gespreksvoer ontbraken ook de pannenkoeken en de smoothies niet.

Vanaf half 6 werd de markt langzaam afgebroken, toeristen verdwenen en andere mensen bevolkten het plein. Mensen die de waarde zien van datgene wat overblijft op de markt. Als deze
schatgravers het niet meenemen en opnieuw gebruiken, dan zal de stadsreiniging als een hongerig monster alles meenemen. We kwamen mensen tegen als Hellen, die spontaan de rock & roll ging dansen, daarna aan tafel schoof en liedjes ging zingen, vrolijke en ontroerende liedjes. Ze wilde altijd graag zangeres worden, maar tja, haar leven liep net even iets anders. Haar dochter is nu gaan zingen en heeft een eerste CDtje opgenomen. Op deze manier is de droom van Hellen toch werkelijkheid geworden. Ook Mahmuda nam de uitdaging aan en verhief zijn stem om een lied te zingen.
En daarna kwam Cornelis met de wapperende manen langs. Hij barstte spontaan uit in gezang: het Heilige
Habaduba, op de wijs van het Hallelujah uit de Messiah van Handel. Het MPT-team hing aan de lippen van de meester en leerde snel. Hieronder de tekst. We zullen dit lied vaker luidkeels ten gehore brengen.

Habaduba
Habaduba
Habaduba
Habaduba
Habaduba
Habaduba
Het leven is MOOI


Elmer vd Marel Parool MPT 7april09-2
Foto van de dag bij het Parool daags na de PickNick op het Waterlooplein. (foto Elmer vd Marel)