d

'De Mobiele PicknickTafel'

Logo-half-klein


De Mobiele Picknick Tafel (MPT) is een kunstproject met een unieke mix van kunst, theater, politiek en belangenbehartiging. De MPT wil de beeldvorming rondom armoede en verarming, in de breedste zin van het woord, op een positieve manier beïnvloeden. De MPT gebruikt de crisis als vliegwiel voor debat en dialoog. Deelnemers worden gestimuleerd zich creatief te uiten en via een speciaal binnentraject leidt dit tot een openbare eindmanifestatie in juni. De initiatiefnemers, Moving Arts Project en de Bijstandsbond, verbouwden een elektrische groentekar tot een mobiel platform met een grote picknick- annex discussietafel, een kleine keuken, een (open) podium en expositieruimte.. Aan boord zijn een keuken, flyers van en informatie over verschillende instanties die zich inzetten voor de doelgroep, er schuiven specialisten aan voor voorlichting, er is deze website waar activiteiten worden aangekondigd en informatie kan worden gedeeld. Met gezond eten als gespreksvoer voor ontmoeting en uitwisseling schuift de MPT aan bij u in de buurt.

De MPT strijkt in de maanden april, mei en juni neer op verwachte en onverwachte plekken in de binnenstad van Amsterdam, onder andere op het Waterlooplein en de Nieuwmarkt.

De MPT is een samenwerking tussen de Bijstandsbond (een belangen-organisatie voor mensen met een minimum inkomen) en kunstenaars-collectief Moving Arts Project (MAP) (bestaande uit Simon Rowe, Diane Elshout en Noud Verhave). De MPT is een pilot project met als inzet de verdere over het thema armoede in andere stadsdelen voort te zetten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam Centrum, Fonds Niet Voor Jezelf en een groot aantal instanties, organisaties en personen die te maken hebben met de thematiek.

Hieronder de MPT in wording
MTP-25maart-impressie-klein