Logo-half-klein GRAND PICNIC 21 JUNI NIEUWMARKT

Op 21 juni was het eindspektakel, de Grand PicNic Performance, van 4 maanden werken met de Mobiele PicknickTafel rond het thema armoede en crisis. Na een fikse regenbui kwam, zoals het een goede crisis betaamd, de zon weer terug. Een keur aan mensen heeft opgetreden, mensen die we tijdens het traject ergens op straat hebben ontmoet en die een verbinding hebben met het thema.
MPT 21 juni Alg -03MPT 21 juni Alg -01MPT 21 juni Alg -02MPT Janus-22Marijke 21 juni -05
Hieronder het programma en de foto's van 21 juni:

* Het publiek op de Nieuwwmarkt kwam massaal kijken wat er aan de hand was, danste mee, at mee van de Roelie’s appeltaart, de ‘No Money’ taart van Andrej&Gabor, van Mea’s black magic fantasy soup en van de inmiddels fameuze Nieuwmarkt-Pannenkoeken. Klik HIER voor een impressie.

* Social Centre Under the Bridge (S.C.U.B speelt en musiceert ‘JANUS’. Scub is een krakerscollectief wat gezeteld is onder de IJ-brug bij de Piet Heinkade. Dans en muziek zijn hun middelen om hun missie door te geven aan de wereld: Space for Free Social Creativity. Meer info? Mail naar bruggengroep@gmail.com

*
Mea speelt ‘Medea, Godin van de Transformatie’. Concept, sript en uitvoering Meia-L en Simon Rowe. Het decor met de tekst ‘I am made of the substance of my dreams’ is gemaakt tijdens de picknick van 14 juni op de Nieuwmarkt.

* Marijke Fiets zingt ‘Zestien ton’, een lied over geld en liefde. Marijke maakte er een prachtige conference van en besprak heikele punten in sociale uitkeringsbeleid van gemeenten. Zo vertelde ze op humoristische wijze over een voornemen in een gemeente in het oosten des lands hoe bijstandsvrouwen gekoppeld zouden kunnen worden aan rijke mannen die daarmee een belastingvoordeel zouden kunnen krijgen. Ware liefde! Gelukkig is dit voorstel weggestemd...

* De Mobiele Picknick Begeleidings Band bestaat uit Liz, de levende Jukebox (zang), Uldis (toetsen) en Christian (gitaar). HIER foto’s van dit sprekende trio in actie.

* Ook de Straatklinkers waren van de partij. Onder aanvoering van Lies (accordeon, Rob (gitaar en mondharmonica) en Andy (leadvocals) brachten zij ontroerende, meeslepende en vrolijke liederen ten gehore. Het publiek zong uit volle borst mee.

*
Grote Rock ’n Roll dans als statement tegen de armoede. Op muziek van ‘Money can’t buy me love’ van Lennon/McCartney hebben choreografen Simon Rowe en Keren Rosenberg. Een eenvoudige choreografie gemaakt. Op dinsdag de 16e werd de dans met een groep van 25 mensen in studio Crea voorbereid. Op de 21ste werd de dans uitgevoerd op de Nieuwmarkt. HIER de foto’s van de voorbereiding en van de performance.

* De
Roemeense StraatJazzBand speelde onvervalsde en swingende improvisatie jazz en ette de hele Nieuwmarkt in beweging.

* De
Croozers (Simon Rowe, Christian Beijer en Liz the living JukeBox spelen ‘Putting on the Ritz’

* Speciaal was ook de
Lay Down Comedy. Een eerste try out van de nieuwe show van dichter, zanger, schilder Harrie Wetterhahn. Als reactie op de staande versie gaf hij liggend op het podium commentaar op de wereld om hem heen.

* De '
Zingende Buurvrouw', bewoonster van de Nieuwmarkt, kwam langs en wilde graag zingen. Jeanette zocht de teksten op via haar I-Phone en samen met Diane vormde ze het achtergrondkoor.

* Geheel spontaan kwam deze jonge
Pavarotti het podium beklimmen en betoverde de Nieuwmarkt voor even met zijn heldere tenor.

* Verder was er
De Mobiele Kunstveiling: doorlopend was er de mogelijkheid om kunstwerken te kopen die door de picknick-gasten gemaakt zijn. Ddiverse kunstenaars waren aanwezig om hun werk toe te lichten. Er werden 8 werken verkocht.

* Op de FotoExpoWand kon het publiek nagenieten van 3 maanden werken met de Mobiele PicknickTafel in de stad. Wilt u het nog een keer nabeleven?
Kijk bij Picknicks in 2009.MPT 21 juni Alg -03MPT 21 juni Alg -01